Dit is waarom jij een barrelsauna aan moet schaffen

Blog Dit is waarom jij een barrelsauna aan moet schaffen

Als je gek bent op een bezoekje aan de sauna dan hebben wij de perfecte oplossing voor je! Een barrelsauna in je eigen achtertuin. Het is een heerlijk gevoel om elk willekeurig moment de mogelijkheid te hebben om in de sauna te gaan. Heb je een lange stressvolle werkdag gehad? Warm de sauna op bij thuiskomst en binnen de kortste keren ben jij weer helemaal zen. Wil je meer weten over een barrelsauna? Lees dan snel verder!

Een goede weerstand

Het hebben van een goede weerstand kent veel voordelen voor je gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat je je immuunsysteem en je bloedsomloop verbetert en stimuleert door het gebruik van een sauna. Dat komt doordat je lichaam heftig reageert op de warmte van een sauna, wanneer je dan weer de kou in gaat maakt je lichaam antistoffen aan. Door regelmatig in de sauna te gaan ben je dus beter beschermt tegen bijvoorbeeld een verkoudheid.

Een goede nachtrust

Naast een goede weerstand is ook uit verschillende onderzoeken gebleken dat de blootstelling aan de warmte helpt voor een betere nachtrust. Zo gingen voor een onderzoek van de universiteit van Texas verschillende proefpersonen slapen. Uit de resultaten bleek dat de personen die niet in de sauna waren geweest er een stuk langer over deden om in slaap te vallen. Ook zou de duur van de nachtrust toenemen na een bezoekje aan de sauna. Voor een goede nachtrust is het vereist dat je lichaam de kans krijgt om af te koelen, na een saunabezoek verhoog je die kans.

Je eigen barrelsauna

Ben jij na het lezen overtuigd van de werking van een sauna? Dan moet je zeker eens overwegen om een barrelsauna aan te schaffen voor in je eigen tuin. Bij Welvaere kun je je eigen buitensauna kopen. Neem eens een kijkje op de website van Welvaere en vind het geschikte model voor jou. Mocht je toch nog vragen hebben of zou je graag advies ontvangen? Dan kun je altijd contact opnemen met één van de specialisten van Welvaere, zij helpen je graag verder!

Recente berichten