7 tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Blog 7 tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Moet jij meer thuis gaan werken tijdens de coronaperiode? Of heeft je werkgever sowieso aangegeven dat er in de toekomst meer thuis gewerkt zal gaan worden? Dan is het inrichten van een goede thuiswerkplek erg belangrijk. Je moet natuurlijk ook thuis goed je werk uit kunnen voeren en een plek hebben waar je je werk op een rustige manier kunt doen met ondersteuning van de juiste faciliteiten en hulpmiddelen. Hieronder 7 tips voor het inrichten van je thuiswerkplek. 

Instelbare stoel

Kies voor een stoel die op de voor jou juiste hoogte en stand is in te stellen. Zo zorg je ervoor dat je een ergonomische houding aan kunt nemen tijdens het werk en zul je minder snel last krijgen van je nek, schouders of rug. 

Laptop of computer met internet

Uiteraard mag een laptop of computer met een goede internetverbinding of wifi niet ontbreken om je werk goed uit te kunnen voeren. Heb je vaak meerdere online websites of documenten tegelijk open staan, dan is het hebben van een goede internetverbinding essentieel. Werk je vanaf je laptop? Dan is een laptopstandaard of extra scherm aan te raden om ervoor te zorgen dat je in de juiste houding kunt blijven werken.

Toetsenbord en muis

Een ergonomisch toetsenbord en muis zijn belangrijk om geen polsklachten of andere klachten te ontwikkelen tijdens het vele thuiswerken. Online zijn vele reviews te vinden van toetsenborden en muizen die ergonomisch zijn ontwikkeld. 

Ergonomisch bureau en bureaustoel

Een ergonomisch bureau en bureaustoel zijn misschien wel het allerbelangrijkste bij het creëren van een goede thuiswerkplek. Kies voor een bureaustoel die in diverse standen verstelbaar is, een goede zitdiepte heeft en armsteunen die je in kunt stellen. Qua bureau kun je kiezen voor een zit-sta bureau om je houding gedurende de dag te kunnen afwisselen of voor een bureau wat in hoogte verstelbaar is, zodat je de hoogte eenvoudig op jouw houding aan kunt passen.  

Voldoende licht en ruimte

Een werkplek die voldoende licht en ruimte biedt is belangrijk om voldoende energie en motivatie te behouden gedurende de dag. Zit je in de woonkamer? Zorg er dan ook voor dat omgeving opgeruimd is zodat je niet hoeft te werken in de chaos en hier wellicht ook door afgeleid wordt. 

Opbergkast

Met alle spullen en papieren die je nu thuis hebt in plaats van op kantoor, is het wellicht ook handig om te kijken naar archiefkasten om je spullen in op te kunnen bergen. Zo zit je niet in de rommel en kun je je spullen tegelijkertijd ook netjes bewaren. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van opbergboxen die in de kast gezet kunnen worden of manden die je in de kast kunt schuiven en per box of mand de categorieën kunt ordenen.

Telefoon

Moet je veel bellen voor je werk? Dan is het ook fijn om afspraken te maken met je werkgever over een eventuele vergoeding van de belkosten die je maakt. Dit zal waarschijnlijk geen probleem oplossen, maar is wel fijn om op voorhand te regelen.

Recente berichten