Eetkamerstoelen voor elk interieur

Blog Eetkamerstoelen voor elk interieur

Eetkamerstoelen voor elk interieur

De plek waar je ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds gezellig kunt tafelen is meestal ook de plaats die het meeste sfeer brengt in je huis. Een mooie tafel met prachtige eetkamerstoelen maakt deze plaats dan ook compleet. Of het nu in de woonkamer of in de keuken is, een eetkamerstoel maakt het interieur helemaal af. Bovendien heb je eetkamerstoelen in allerlei stijlen, kleuren, stoffen en materialen. Ga je voor landelijk, klassiek, retro, industrieel of modern? Het kan allemaal. Kies bovendien voor een mooie, maar comfortabele stoel waar je uren in kan zitten. 

Een eetkamerstoel kopen

Meestal heb je al een tafel, het enige dat je nu nog moet doen is een mooie set eetkamerstoelen kopen. Eetkamerstoelen kiezen is een keuze maken tussen verschillende varianten stoelen. Zo kan je kiezen voor een laag of een hoog zitvlak, een hoge of een lage rugleuning, dikke poten, dunne poten, houten poten, ijzeren poten… Ga je voor een hoger zitvlak met een hoge rugleuning dan geven de eetkamerstoelen je ruimte een chique uiterlijk. Stoelen met bijvoorbeeld een leuning aan de zijkant geeft dan weer een gevoel van gezelligheid en sfeer. Ga af op je gevoel en kies eetkamerstoelen die bij jou en jouw interieur passen. 

Welk materiaal en welke stijl kies ik?

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de rest van jouw interieur. Op basis daarvan kan jij bepalen wat voor stijl eetkamerstoelen je gaat kiezen. Is jouw interieur landelijk ingericht? Dan kan je kiezen voor lichte kleuren, denk maar aan beige en lichte kleuren. Eerder industrieel? Denk dan aan grijze en zwarte kleuren, leer geeft de eetkamerstoel een stoere look. Heb jij kindjes? Kies dan voor een kindvriendelijke stoel, denk maar aan leer, waar je makkelijk iets van af kan vegen. Wil jij graag dat leuke retro gevoel? Kies dan voor een felgekleurde eetkamerstoel in een velours stofje. Kan je niet kiezen welke stijl bij je tafel past, mix en match dan tussen verschillende stijlen, je bent vaak aangenaam verrast door het leuke resultaat. 

Meten is weten 

Wat je natuurlijk wilt vermijden is een stoel die niet mooi onder je tafel past. Kijk goed naar je tafel en kijk waar de poten van deze tafel staan, meet vervolgens netjes de eetkamerstoelen op zodat je weet dat ze er onder passen. Ook kijk je waar de poten staan, zo kan je kiezen of er een of meerdere eetkamerstoelen tussen de poten passen. Passen de armleuningen mooi onder tafel? Zijn de stoelen handig in gebruik? Dan ben je helemaal gesetteld want comfort is key in deze situatie. Eetkamerstoelen mag je gerust zien als een investering, kwalitatieve eetkamerstoelen gaan dan ook jaren mee en je beleeft er veel plezier aan. Nu ben jij helemaal klaar om je eetkamerstoelen te kiezen en daarna genieten maar!

Recente berichten